Tarieven & vergoedingen

 

De individuele gesprekken worden vrijwel altijd vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat niet af van het eigen risico.
De kosten zijn vrijgesteld van btw.

 

Als psychosociaal therapeut, ben ik aangesloten bij de RBZC en het NFG.Zie ook www.rbcz.nu  en www.de-nfg.nl 

Hierdoor kom je in aanmerking voor een vergoeding via de aanvullende verzekering van veel ziektekostenverzekeringen.

De kosten voor psychosociale hulpverlening vallen meestal onder de “Alternatieve Geneeswijzen” en zijn ondergebracht in de aanvullende verzekering. De kosten van een psycho-sociaal consult tellen niet mee voor het verplicht eigen risico.

Controleer bij jouw eigen zorgverzekering welke vergoedingen voor jou gelden, dit scheelt verassingen achteraf.

Heb je geen aanvullende verzekering?
VGZ en Zilveren Kruis bieden de mogelijkheid om een losse aanvullende verzekering bij hen af te nemen zonder dat je een basisverzekering bij deze verzekeraar hoeft af te sluiten.

Ik bied (beperkt) ruimte om gesprekken te volgen tegen aangepast tarief.

Werk je bij een bedrijf of organisatie? Veel werkgevers hebben budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziektepreventie en herstel bij ziekte van hun personeel. Vraag bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer je klachten hebt die werk gerelateerd zijn, kun je de kosten voor psychosociale hulpverlening fiscaal aftrekken onder de noemer beroeps- of bedrijfskosten.

Ook kunnen er mogelijkheden liggen binnen een re-integratie traject. Dit kun je navragen bij jouw werkgever en indien gewenst kan hij/zij altijd even contact met mij opnemen.